iphone 5

Find tilbehør til mobilen her

iPhone 5 – En fantastisk smartphone

IPhone 5 opfylder sit løfte som en markant forbedring i forhold til sin forgænger, iPhone 4S, og hører til i den absolutte topklasse af smartphones. Dette på trods af en kort app, der er startede skuffende, og derfra kender de fleste historien. Dette er der dog blevet rette op på fra Apples side. Se de nye smartphones her.

Iphone 5 ser ud og føles anderledes end sine forgængere. Som den første iPhone, er 3,5 tommer skærmen blevet større (4 tommer), dvs. at skærmen er blevet længere på iPhone 5, og det giver dig mulighed for at se en ekstra række af programikoner. Skærmens brede er dog den samme.

Tyndere iPhone 5

Iphone 5 er også blevet tyndere i forhold til sin forgænger, iPhone 4S. Dog er det mest iøjenfaldende at vægten er blevet reduceret til 112 g fra sin forgængers 140 g. Det er en væsentlig ændring, men den er meget mærkbar. Fordelen er dog at den selvfølgelig ikke føles så tung i lommen.

Displayet er lige så fint. IPhone 5 bevarer Retina display teknologien ligesom på iPhone 4S, og skærmen er dejlig skarp og giver et smukt billede.

IPhone 5 skærmen synes at have en fordel i stærkt sollys, selvom det ikke er en markant ændring, så er der altså forskel.

iPhone 5 med LTE

Telefonen er blevet en del hurtigere at arbejde med, så her er også en markant forskel fra forgængeren. F.eks. tilføjelsen af ​​4G LTE til iPhone 5, der sammen med sin opgraderede processor, gør det til en ren fornøjelse at bruge telefonen. Hastigheden er forbedret markant.

Kameraet har taget et beskedent skridt op. Kameraet på iPhone 5 klarer sig bedre end iPhone 4S.
Billeder, både still-billeder og video, skudt i fuld belysning er markant skarpere. Desuden hjælper den større skærm det at optage video lidt lettere på den nye iPhone, især eftersom dens skærm er i 16×9 skærmformat så du undgår at skulle se sorte bjælker over og under skærmbilledet.

Panaorama billeder i høj kvalitet

IPhone 5 har også den nye panoramafunktion til kameraet, som giver dig mulighed for at tage et 240-graders, vidvinkel stillbillede. Det fungerede godt. Eneste minus er: Funktionen virker kun i stående stand og der er desværre ingen advarsel, når du skyder i liggende stand, hvilket kan betyde at du lige skal tage et par test skud, inden du skyder din første panorama billeder. Men ellers fungerer panoramafunktionen super godt, og du kan lave de flotteste panoramabiller hvis du har de rette motiver.

Konklution. Ved at øge skærmstørrelse, ændre på størrelsen og vægten af telefonen, og tilføje 4G LTE adgang blandt andre funktioner, viser den nye iPhone 5 alle tegn på at være den mest overbevisende iPhone endnu lavet.

Den nye telefon er en værdig opgradering til ejere af ældre iPhones, der ønsker en større skærm og hurtigere adgang til data. Ellers kan iPhone ejere konstatere, at en række af telefonens forbedringer, herunder den panoramiske kameratilstand og evnen til Siri stemme assistent til kontrol apps også er er tilgængelige ved at opgradere din iPhone 4S til den nye iOS 6 software.